Saopćenja

Ministar Sevlid Hurtić razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova RS Sinišom Karanom o napadu na povratnike u Višegradu

27.3.2023

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, danas je, 25. marta 2023. godine, telefonom razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Sinišom Karanom, o brutalnom napadu na Fadila i Ajšu Memišević, povratnike u naselje Omeragići kod Višegrada.

Ministar Karan je informisao ministra Hurtića da službenici MUP-a RS, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, ulažu velike napore i poduzimaju sve mjere i radnje, kako bi počinilac bio uhapšen, a okolnosti ovog događaja rasvijetljene. Dodao je da je ovom slučaju posvećena dodatna pažnja, kako bi bio riješen u što kraćem roku. 

Tokom razgovora, ministar Hurtić je naglasio važnost brzog otkrivanja počinioca ovog brutalnog razbojništva, posebno jer se radi o specifičnom događaju, koji je šokirao cijelu zemlju, te uznemirio povratničku populaciju. 

Ministar Hurtić je danas namjeravao posjetiti povrijeđene povratnike, koji se nalaze na liječenju na Klinici za neurohirurgiju KCUS-a, ali zbog trenutnog stanja pacijenata i mjera u ovoj zdravstvenoj ustanovi, posjetu nije bilo moguće realizovati.