Saopćenja

Ministar Sevlid Hurtić razgovarao sa generalnim direktorom UKC RS Vladom Đajićem

11.4.2023


Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić danas je, 11. aprila 2023. godine, u Banjaluci razgovarao sa generalnim direktorom Univerzitetskog kliničkog centra RS prof. Dr. Vladom Đajićem.


Na sastanku je razgovarano o organizaciji rada ove ustanove, pružanju zdravstvene zaštite pacijentima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine u ovom kliničkom centru. 

-Naši ljekari koji rade u renomiranim zdravstvenim ustanovama širom svijeta su izrazili volju i želju da dođu u Bosnu i Hercegovinu kako bi edukovali medicinske radnike iz oblasti iz kojih je potrebno, s ciljem da pacijenti dobiju što bolju zdravstvenu zaštitu. Dogovoreno je da se organizuju četiri edukacije sa stručnjacima iz svijeta koji će obučavati ljekare iz kliničkih centara u Tuzli, Mostaru, Sarajevu i Banjaluci. Cilj je da naši medicinski profesionalci rade samostalno pojedine operetivne zahvate nakon edukacija, kazao je ministar Hurtić.



Generalni direktor Đajić se zahvalio ministru Hurtiću na posjeti UKC RS.

 -Nakon edukacija naši ljekari će zajedno sa svjetskim stručnjacima raditi složene operacije što je još jedan od pokazatelja da se konstantno radi na unapređenju rada, a u cilju pružanja što bolje zdravstvene usluge pacijentima,“ istakao je prof. dr Vlado Đajić.