Saopćenja

Ministar Sevlid Hurtić uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama

20.4.2023

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, uputio je danas reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u domovini, regiji i inostranstvu, čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.

-Dok ispraćamo najdražeg gosta, uvjeren sam da smo mjesec odricanja, Božije milosti i oprosta, proveli u ibadetu i čineći dobra djela. Najodabraniji mjesec je, svjedočili smo, ispunio srca vjernika, donio radost i blagodati, ali i podstakao brojne ljude da pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Molim Uzvišenog Boga da Ramazanski bajram, koji donosi obilje radosti, našoj domovini i svim njenim građanima donese sigurnost, prosperitet i blagostanje. Čvrsto vjerujem da svi zajedno možemo prevazići izazove i iskušenja koji su pred nama i našom zemljom.

Želim da bajramske dane provedete u dobrom zdravlju, radosti i zadovoljstvu, okruženi svojim najmilijima, a da bajramsku baklavu i radost podijelite sa vašim komšijama, kako se to stoljećima radi u našoj zemlji. Bajram šerif mubarek olsun, navodi se u čestitki ministra Hurtića.