Saopćenja

Ministar Sevlid Hurtić se sastao sa načelnikom općine Tešanj Suadom Huskićem

8.6.2023

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, danas je, 8. juna 2023. godine, posjetio općinu Tešanj, te sa općinskim načelnikom Suadom Huskićem razgovarao o mogućnostima buduće zajedničke saradnje. 

Na sastanku je istaknuto da općina Tešanj predstavlja najbolji primjer razvoja jedne lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini, što se često potvrđuje novim pozitivnim pričama o razvoju, napretku i otvaranju kompanija. 

Ministar Hurtić je upoznao načelnika Huskića sa aktivnostima i planiranim projektima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, a koji se odnose na saradnju sa lokalnim zajednica. U tom konkekstu, razmijenjena su mišljenja o mogućnostima saradnje Ministarstva i općine Tešanj. 
U kontekstu inicijative ministra Hurtića o realizaciji projekta CEB III, čiji je cilj da se u narednim godinama zatvore svi kolektivni centri i alterantivni smještaji u Bosni i Hercegovini, na sastanku je rečeno da je općina Tešanj prije dvije godine kroz projekat CEB II zatvorila posljednji kolektivni centar. 

Načelnik Huskić je upoznao ministra Hurtića sa planiranim aktivnostima u ovoj lokalnoj zajednici, te sa projektima koji se odnose na saradnju sa višim nivoima vlasti.