Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović posjetio je 28. maja 2010. godine Kupres, gdje je sa čelnicima Općine i povratnicima razgovarao o implementaciji blizu 850.000 KM koje je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo za rekonstrukciju individualnih stambenih jedinica, zgrade zajedničkog stanovanja, održivi povratak i obnovu porušenog vjerskog objekta u povratničkom naselju Kute.

29.5.2010

Ministar Halilović i načelnik Općine Kupres Stjepan Herceg tokom razgovora su konstatirali da su prioritetne potrebe povratnika obnova njihovih porušenih domova i stvaranje uslova za održivi povratak.

"Svjesni smo da je povratnicima, osim obnovljenih domova, potrebno osigurati uslove da rade i žive od svoga rada, te smo u budžetu za 2010. godinu osigurali mnogo veća sredstva za održivi povratak", kazao je ministar Halilović.

Ministar Halilović je posjetio povratničko naselje Kute u kupreškoj općini, gdje je u toku sanacija porušenog vjerskog objekta koju sufinansira Ministarstvo za ljuska prava i izbjeglice BiH. Povratnici u ovo naselje su istaknuli kako očekuju i dalju podršku Ministarstva u stvaranju uslova za održivi povratak.

Kabinet ministra