Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović i njegov zamjenik Slavko Marin danas su u Fojnici uručili ključeve za deset obnovljenih stambenih jedinica povratnika hrvatske nacionalnosti, za koje je Ministartsvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 250.000 KM.

8.6.2010

“Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je u posljednje vrijeme za projekte rekonstrukcije individualnih stambenih jedinica povratnika i obnovu infrastrukture u Općini Fojnica izdvojilo oko 600.000 KM”, kazao je ministar Halilović tokom susreta sa načelnikom Općine Fojnica Salkanom Merdžanićem.

Ministar Halilović je podsjetio da je na području ove općine obnovljeno 1.270 u ratu devastiranih individualnih stambenih jedinica, te da je potrebno rekonstruirati još 252 kuće povratnika.

“U potpunosti su provedeni imovinski zakoni, a sve stambene jedinice povratnika su priključene na elektrodistributivnu mrežu”, kazao je ministar Halilović.

Tokom razgovora ministra Halilovića sa predstavnicima povratničkih udruženja istaknuto je da je prioritet održivi povratak, posebno veće upošljavanje povratnika.

Kabinet ministra