Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović posjetio je jučer Opštinu Trebinje, gdje je sa povratnicima u ovoj opštini, a posebno u naseljima Skočigrm i Grančarevo razgovarao o prioritetima u oblasti održivog povratka, naročito u vezi sa mogućnostima koje za to pruža novousvojena Revidirana strategija za provedbu Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

8.8.2010

Ministar Halilović je prisustvovao i otvaranju obnovljenog vjerskog objekta u trebinjskom naselju Skočigrm.

Nakon Trebinja, ministar Halilović je posjetio i povratnička naselja Bahori i Mrdženovići u Opštini Gacko, gdje su ga povratnici informirali o njihovim prioritetnim potrebama u oblasti održivog povratka.

Posebno su povratnici istaknuli da je u završnoj fazi elektrifikacija ova dva sela u gatačkoj opštini, za što je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 50.000 KM. Također, istu sumu je Ministarstvo osiguralo i za sanaciju puta u Bahorima i Mrdženovićima.

Ministarstvo je u posljednje vrijeme u obnovu individualnih stambenih objekata povratnika, elektrifikaciju povratničkih naselja i održivi povratak na području Opštine Gacko uložilo nekoliko stotina hiljada KM. 

Kabinet ministra