Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović i načelnik opštine Rudo Milko Čolaković danas su na prigodnoj ceremoniji uručili ključeve za pet obnovljenih indvidualnih stambenih jedinica povratnika bošnjačke nacionalnosti, za što je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice izdvojilo 150.000 KM.

27.9.2010

U svoje obnovljene domove u povratničkim naseljima Međurječje, Mioče, Grivi i Zubanj uselile su porodice Ismeta Bešlića, Nefe Fazlić, Hasije Gojak, Ferida Kadrispahića i Sahije Mehić.

Ministar Halilović je tokom razgovora sa povratnicima kazao kako je Ministarstvo, putem državne Komisije za izbjeglice i raseljene osobe, u posljednje vrijeme za obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika, rekonstrukciju komunalne infrastrukture, elektrifikaciju i održivi povratak na području opštine Rudo izdvojilo 920.000, te u okviru projekta CEB 315.500 KM.

Povratnici su informirali ministra Halilovića da kočnicu masovnijem povratku predstavlja nezaposlenost, te da bi više ulaganja u poljoprivredu i stočarstvo povratak učinili istinski održivim.

Kabinet ministra