Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović i načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović uručili su danas ključeve za 12 obnovljenih stambenih jedinica povratnika bošnjačke nacionalnosti, za čiju je obnovu Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 350.000 KM.

8.10.2010

„Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je, putem državne Komisije za izbjeglice i raseljene osobe, u posljednje vrijeme za obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika, obnovu zgrada zajedničkog stanovanja, održivi povratak i elektrifikaciju u ovoj općini izdvojilo više od 2,4 miliona KM“, kazao je ministar Halilović.

Prema riječima ministra Halilovića, iz budžeta Ministarstva za ovu godinu izdvojeno je više od pola miliona KM za obnovu individualnih stambenih jedinica, rekonstrukciju lokalnih puteva, te za obnovu zgrade zajedničkog stanovanja.

Tokom razgovora ministra Halilovića sa nečelnikom Halitovićem i povratnicima posebno je podržan projekat obnove stambenih zgrada, te izražene veće potrebe za obnovu komunalne i putne infrastrukture.

Ministar Halilović je u pratnji načlenika općine posjetio obnovljenu kuću porodice Kulauzović u naselju Pazadžik.

Kabinet ministra