Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović, predsjednik Državnog povjerenstva za izbjeglice i raseljene osobe BiH i zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Slavko Marin i načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramlajk uručili su danas povratnicima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti ključeve devet obnovljenih individualnih stambenih jedinica, za čiju je rekonstrukciju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 160.000 KM.

28.10.2010

Ministar Halilović je kazao kako je Ministarstvo u posljednje vrijeme, putem Državnog povjerenstva za izbjeglice i raseljene osobe za obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika i rekonstrukciju komunalne infrastrukture na području općine Kiseljak izdvojilo 250.000 KM, a u okviru CEB projekta uloženo je 49.000 KM.

Tokom razgovora čelnika Ministarstva sa povratnicima rečeno je kako su zapošljavanje i samozapošljavanje prvi prioriteti ove populacije, ali i osnovni preduslov za održivi povratak.

Ministar Halilović, njegov zamjenik Marin i načelnik Mišurić-Ramljak posjetili su rekonstruirane kuće povratnika Joze Vukadina i Selvera Emše, kako bi se uvjerili u kvalitet izvedenih radova na obnovi ovih stambenih jedinica.

Kabinet ministra