Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović boravio je danas u posjeti općini Goražde gdje je sa načelnikom ove općine Muhamedom Ramovićem uručio ključeve za deset od ukupno 17 stambenih jedinica povratnika koje će biti rekonstruirane sredstvima od oko pola miliona KM, koje je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice osiguralo u okviru CEB projekta.

17.12.2010

Ključeve obnovljenih domova dobili su povratnici Rasim Bardak, Sabira Ćurovac, Zahida Dedović, Ziza Džabija, Hida Kodžaga, Ragib Omanović, Hajra Sirbubalo, Hajro Šuman, Mustafa Turulja i Nedžo Ikonić, dok je u završnoj fazi obnove još sedam stambenih jedinica.

„Ministarstvo je u posljednje vrijeme za obnovu stambenih jedinica povratnika, rekonstrukciju komunalne infrastrukture i elektrifikaciju povratničkih naselja na području ove općine izdvojilo više od 2,221.000 miliona KM, a u okviru CEB projekta uloženo je 2,257.7000 KM“, kazao je ministar Halilović.

On je posebno istaknuo nastojanja Ministarstva da u što skorije vrijeme riješi pitanje kolektivnih centara, te je kazao da su u okviru CEB projekta ranije izgrađene 44 stambene jedinice za korisnike dva kolektivna centra u Goraždu, za što je izdvojeno blizu 1,5 miliona KM.

Ministar Halilović je sa načelnikom Ramovićem posjetio popljavljena područja goraždanske općine, te informirao, u ovoj prirodnoj nepogodi stradale stanovnike, o inicijativi koju je prihvatilo Vijeće ministara BiH o pomoći ovoj populaciji.

Kabinet ministra