Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović i pomoćnik načelnika općine Zavidovići Idriz Alihodžić uručili su danas ključeve za šest obnovljenih kuća povratnika, za koje je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 100.000 KM.

22.12.2010

U obnovljene domove uselile su porodice Rajka Arsenovića, Janka Spasojevća, Mladenka Pantelića, Milice Đorđević, Andrije Minića i Dragomira Petrovića.

U posljednje vrijeme za obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika i rekonstrukciju komunalne i socijalne infrastrukture na području općine Zavidovići Ministarstvo je uložilo 610.000 KM, dok je u okviru CEB projekta izdvojeno 115.000 KM.

Ministar Halilović je, tokom razgovora sa povratnicima, kazao kako je Ministarstvo u posljednje tri godine za pomoć povratnicima osiguralo oko 153 miliona KM, što je omogućilo obnovu više od 4.200 povratničkih domova, rekonstrukciju desetina kilometara puteva, vodovodne mreže, nekoliko hiljada povratnika je dobilo električnu energiju, a nekoliko stotina ih je dobilo pomoć za održivi povratak.

Kabinet ministra