Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović posjetio je danas Lopare, gdje je sa načelnikom ove opštine Radom Savićem prisustvovao puštanju u promet rekonstruiranog lokalnog puta u naselju Džemat-Priboj, za što je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 80.000 KM.

14.1.2011

„Iz budžeta Ministarstva za 2010. godinu izdvojeno je dodatnih 100.000 KM za obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika bošnjačke nacionalnosti i pripadnike nacionalnih manjina na području opštine Lopare, te 70.000 KM za rekonstrukciju lokalnog puta Podgora-Završje, što za 2010. godinu iznosi ukupno 250.000 KM za ovu opštinu“, kazao je ministar Halilović tokom razgovora sa čelnicima ove opštine i povratnicima.

Povratnici su istaknuli da obnovljena komunalna infrastruktura, te činjenica da su svi povratnički domovi priključeni na elektro-mrežu značajno doprinosi održivosti povratka, ali bi veća pomoć u zapošljavanju i samozapošljavanju sigurno potaknula mnoge da se vrate u svoje prijeratne domove.

Kabinet ministra