Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović posjetio je danas Doboj, gdje je sa nečelnikom ove opštine Obrenom Petrovićem uručio ključeva za 18 obnovljenih stambenih jedinica povratnika bošnjačke nacionalnosti, u čiju je rekonstrukciju Ministarstvo uložilo 300.000 KM.

4.2.2011

Ključeve su dobili: Hamza Bukvić, Feriz Ahmetović, Sezaija Kavazović, Hariz Nezirović, Nedim Bečić, Sabira Čvorić, Hasan Hadžić, Semir Čajić, Omer Sejdina, Hazem Spahić, Mevludin Mešić, Mirzet Mrkanović, Jasmin Mujić, Mustafa Mehinović, Nijaz Čajić, Uzeir Mujić, Zurijeta Čatak i Hajrudin Muratović.

„Od 2008. do 2010. godine u projekte pomoći povratnicima u Doboju Ministarstvo je uložilo blizu dva miliona KM. Doboj se nalazi među nekoliko općina u BiH koje su uspješno realizirale skoro sve projekte koje je finansiralo Ministarstvo putem Fonda za povratak BiH“, kazao je ministar Halilović.

Ministar Halilović i načelnik Petrović prisustvovali su početku radova na izgradnji vodovoda u Sjenini i Sjenina Rijeci, za što je Ministarstvo izdvojilo 220.000 KM.

Kabinet ministra