Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović i predsjedavajući Općinskog vijeća općine Novi Grad Sarajevo Aner Šuman uručili su danas ključeve za 14 rekonstruiranih stambenih jedinica povratnika u ovoj općini.

16.3.2011

Ključeve su dobili Stanko Antonijević, Rade Bjelica, Vlado Bjelica, Dragan Cerovina, Stevan Cimeša, Milinko Janković, Marko Lizdek, Mirko Marković, Miroslav Milićević, Jovan Miovčić, Branislav Odžaković, Stevan Pajdaković, Goran Šojić i Desanka Trapara.

„Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je, putem Fonda za povratak BiH, izdvojilo 500.000 KM za rekonstrukciju 17 stambenih jedinica povratnika srpske nacionalnosti u ovu općinu, od kojih je završena sanacija 14 kuća“, kazao je ministar Halilović i dodao da je u toku realizacija još jednog projekta rekonstrukcije stambenih jedinica povratnika vrijednog 200.000 KM.

Od 2008. do 2010. godine u projekte pomoći povratnicima u općini Novi Grad Sarajevo izdvojeno je 705.000 KM, dok je u okviru CEB projekta osigurano dodatnih 106.000 KM. 

Sredstvima iz CEB projekta izgrađeno je 15 stambenih jedinica za korisnike kolektivnog smještaja na području općine Novi Grad Sarajevo.

Kabinet ministra