Saopćenja

U radu drugog Sarajevo Business Foruma (SBF) učestvuju predstavnici više od stotinu turskih kompanija, kazao je počasni konzul i predsjednik Federacije udruženja kulture BiH u Turskoj Kemal Baysak tokom današnjeg razgovora sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safetom Halilovićem.

7.4.2011

„Nakon plenarnog rada SBF, predstavnici turskih kompanija nastavit će bilateralne razgovore sa kompanijama iz BiH“, kazao je Baysak i dodao kako se nada da će ovi razgovori rezultirati konkretnim dogovorima o saradnji turskih i bh. kompanija.

Ministar Halilović i počasni konzul BiH u Izmiru Baysak razgovarali su i o aktivnostima Federacije udruženja kulture BiH u Turskoj.

“U ovoj Federaciji, koja je članica Svjetskog saveza dijaspore, ima 16 udruženja Bošnjaka koji žive u Turskoj, a uskoro će se pridružiti još četiri udruženja”, kazao je Baysak. 

Prema njegovim riječima, sva udruženja aktivno učestvuju u organiziranju različitih manifestacija koje imaju za cilj, prije svega održavanje što prisnijih veza sa BiH, ali i očuvanje identiteta bh. građana, kroz učenje bosanskog jezika, historije i kulture.

Kabinet ministra