Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjelice BiH dr. Safet Halilović posjetio je danas Berkoviće gdje je sa zamjenikom načelnika ove opštine Božom Soldatićem i predsjednikom Skupštine opštine Milenkom Kojovićem uručio ključeve za četiri preostale od ukupno osam obnovljenih stambenih jedinica povratnika, u čiju je rekonstrukciju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH uložilo 200.000 KM.

19.4.2011

Ključeve su dobili Miloslav Radoš, Danica Smailhodžić, MilenaVujinović i Čedo Vuković, dok su četiri porodice u obnovljene kuće uselile početkom marta ove godine.

„Od 2008. do 2010. godine Ministarstvo je za obnovu stambenih jedinica povratnika, elektrifikaciju povratničkih naselja, rekonstrukciju komunalne i socijalne infrastrukture u opštini Berkovići izdvojilo više od 550.000 KM“, kazao je ministar Halilović.

Za obnovu devastiranih stambenih jedinica u ovoj opštini prijavilo su 112 porodice sa 446 članova.

Ministar Halilović posjetio je i Stolac i sa načelnikom ove općine Stjepanom Boškovićem razgovarao o projektima pomoći povratnicima, za koje je Ministarstvo izdvojilo oko dva miliona KM.

Od 2008. do 2010. godine u općini Stolac realizirano je nekoliko projekata pomoći povratnicima, među kojima su najznačajniji obnova stambenih jedinica, tri zgrade zajedničkog stanovanja, komunalna i socijalna infrastruktura.

Kabinet ministra