Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjelice BiH dr. Safet Halilović posjetio je danas Glavatičevo, gdje je u toku izgradnja puta Ćesim-Planinica-Klačni Do-Žljebine-Kučići, koju sa 40.000 KM finansira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

13.5.2011

Povratnici u ova naselja su kazali kako će im, nakon okončanja radova,  biti olakšana komunikacija sa općinom Konjic, te stvoreni preduslovi za održivi povratak. Osim obnove domova, kazali su povratnici, važno je da imaju dobru komunikaciju za plasman svojih proizvoda. Ovdašnje stanovništvo uglavnom se bavi poljoprivredom i stočarstvom.

 Ministar Halilović je rekao kako je od 2008. do 2010. godine Ministarstvo u projekte pomoći povratnicima na području općine Konjic uložilo više od dva miliona KM.

 „Na području općine Konjic obnovljeno je ovim sredstvima oko 50 povratničkih domova, jedna stambena zgrada,  a značajna sredstva izdvojena su za obnovu komunalne infrastrukture i održivi povratak“, kazao je ministar Halilović i dodao da su upravo u Glavatičevu ranije završeni projekti obnove putne infrastrukture i održivog povratka, vrijedni 39.000 KM, te povratnicima dodijeljen određeni broj poljoprivrednih mašina za samozapošljavanje. 

Kabinet ministra