Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović i načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović pustili su danas u promet rekonstruirani lokalni put za naselje Jelah u mjesnoj zajednici Konjević Polje i put Sandići-Lipenovići u mjesnoj zajednici Kravica, te na posebnoj ceremoniji uručili ključeve za 17 obnovljenih stambenih jedinica povratnika u Bratunac, za što je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo ukupno blizu pola miliona KM.

13.6.2011

„Puštanjem u promet ova dva lokalna puta, završen je projekat rekonstrukcije sedam saobraćajnica na području opštine Bratunac, za koje je Ministarstvo iz budžeta za 2010. godinu  izdvojilo ukupno 370.000 KM“, kazao je ministar Halilović i dodao kako je Ministarstvo od 2008. do 2010. godine, uključujući CEB projekat, za pomoć povratnicima na području ove opštine izdvojilo više od 3,8 miliona KM.

Ministar Halilović i načelnik opštine Mlađenović na posebnoj su ceremoniji uručili ključeve obnovljenih stambenih jedinica povratnicima Hanifi Alić, Zejni Jusufović, Jusufu Akšamoviću, Šemsi Mahmutoviću, Derviši Hodžić, Muharemu Aliću, Dževadu Medžiću, Avdi Ibrahimoviću, Mevliji Šaćirović, Fehimu Loliću, Kemalu Smajloviću, Fuadu Avdiću, Nazi Ahmetović, Munibu Avdiću, Zijadu Rizvanoviću, Hasibi Ibišević i Ćamilu Hasanoviću.

Ministarstvo je za obnovu ovih 17 stambenih jedinica izdvojilo 400.000 KM.

Kabinet ministra