Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović i načelnik opštine Trnovo RS Goran Vujičić uručili su ključeve za deset obnovljenih kuća povratnika, za što je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 300.000 KM.

28.7.2011

Ovih deset stambenih jedinica obnovljeno je u okviru projekta ZP09, a prema istom projektu za elektrifikaciju sela Grab Ministarsvo je odobrilo 85.000 KM.

„Prema projektu ZP10 za obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika u ovu opštinu Ministarstvo je odobrilo 150.000 KM, za elektrifikaciju sela Milje-Šestaljevo 140.000 KM i realizacija ovih projekata je u toku. Ukupno je u posljednje tri godine za projekte pomoći povratnicima u opštinu Trnovo RS Ministarstvo uložilo 675.000 KM“, kazao je ministar Halilović.

U razgovoru sa ministrom Halilovićem, načelnik Vujičić najavio je zahtjeve za nove projekte u oblasti obnove stambenih jedinica i održivosti povratka.

Ključeve su dobili Lenka Milić, Bejdo Zolota, Nenad Drašković, Hamid Ćosić, Zakir Ćosić, Nenad Vlaški, Muhamed Lingo, Kojo Ivanović, Božica Ivanović i Zlata Pločo.

Kabinet ministra