Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović predstavnicima Udruženja za povratak iz višegradskog sela Kaoštice uručio je ključeve rekonstruirane osnovne škole u ovom selu, za čiju je obnovu Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 30.000 KM iz budžeta za 2010. godinu.

12.8.2011

Tokom razgovora sa ministrom Halilovićem, predstavnici ovog udruženja rekli su kako je, zahvaljujući sredstvima Ministarstva, na temeljima porušene osnovne škole u najvećem višegradskom selu u koje se vratilo 70 porodica, podignut novi objekat, odnosno završena prva faza izgradnje područne škole.  Istaknuli su da im za potpuno opremanje škole nedostaje 15.000 KM, te se nadaju da će do kraja ove godine osnovnu školu opskrbiti vodom, strujom, te potrebnim inventarom.

Ministar Halilović je rekao da je Ministarstvo, uključujući CEB projekat, u posljednje tri godine u obnovu kuća povratnika, elektrifikaciju povratničkih naselja i obnovu komunalne i socijalne infrastrukture u opštini Višegrad uložilo blizu četiri miliona KM.

„Ovim sredstvima obnovljeno je više od 60 povratničkih kuća, elektrificirano nekoliko naselja, a završena su tri od šest projekata obnove komunalne infrastrukture“, kazao je ministar Halilović. 

Kabinet ministra