Saopćenja

Ministar Halilović posjetio Bileću i Berkoviće

4.11.2011

Ministar za ljudska prava i izbjgelice BiH dr. Safet Halilović i načelnik opštine Bileća Dragan Babić danas su u mjesnoj zajednici Plana prisustvovati tehničkom prijemu radova izvedenih na rekonstrukciji niskonaponske mreže, za što je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 135.000 KM.

„Realizacijom ovog projekta omogućeno je priključenje povratničkih stambenih jedinica na elektro-mrežu“, kazao je ministar Halilović i dodao da su ranije na području opštine Bileća elektrificirana tri povratnička naselja za što je Ministarstvo izvojilo 100.000 KM, a u toku je obnova stambenih jedinica povratnika vrijedna 50.000 KM.

Tokom razgovora ministra Halilovića sa načelnikom Babićem i povratnicima rečeno je da se na područje opštine Bileća vratio 71 povratnik bošnjačke nacionalnosti, te da je za povratak prijavljeno još 111 porodica sa 412 članova.

Ministar Halilović danas je sa načelnikom opštine Berkovići Rankom Lučićem razgovarao o realiziranim i planiranim projektima pomoći povratnicima na području ove opštine.

„Više od pola miliona KM Ministarstvo je u posljednje tri godine uložilo u obnovu deset stambenih jedinica povratnika, elektrifikaciju sedam povratničkih naselja i sanaciju vodovodne mreže na poručju opštine Berkovići“, kazao je ministar Halilović

Tokom razgovora rečeno je kako i dalje prioritet ostaju obnova stambenih jedinica povratnika, jer je za povratak prijavljeno 112 porodica, te elektrifikacija povratničkih naselja.

Kabinet ministra