Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović i njegov zamjenik Slavko Marin posjetili su danas Bugojno

21.12.2011

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović i njegov zamjenik Slavko Marin posjetili su danas Bugojno gdje su sa pomoćnikom načelnika ove općine Perom Pejakom uručili ključeve za šest obnovljenih stambenih jedinica povratnika, za čiju je rekonstrukciju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 150.000 KM u budžetu za 2010. godinu.

„Ministarstvo je od 2008. do 2010. godine u obnovu stambenih jedinica povratnika i rekonstrukciju komunalne i socijalne infrastrukture na području ove općine uložilo blizu milion KM“, kazao je ministar Halilović i dodao da je od ukupnih sredstava 660.000 KM uloženo u obnovu 31 stambene jedinice povratnika.

Ministar Halilović je rekao da je ostatak sredstava uložen u obnovu komunalne i socijalne infrastrukture, neophodne za održivi povratak.

Danas su ključeve obnovljenih stambenih jedinica dobili Faruk Karabeg, Božidar Maleta, Asmer Karabeg, Anto Maros, Adel Tukar i Niko Strujić.

Od 3.171 u ratu devastirane stambene jedinice u općini Bugojno do sada je sanirano 2.207 stambenih jedinica, a za obnovu porušenih domova prijavljena je 501 porodica sa 1.799 članova.

Kabinet ministra