Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić razgovarao sa voditeljem Misije OESS-a u BiH veleposlanikom Burtonom

9.3.2012


Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić primio je danas u Sarajevu voditelja Misije OESS-a u BiH veleposlanika Fletchera M. Burtona.

Veleposlanik Burton je čestitao ministru Ljubiću na imenovanju i poželio mu uspješan rad na čelu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. On je istaknuo da posvećenost BiH vrijednostima OESS-a obvezuje Misiju OESS-a u BiH na punu suradnju s institucijama BiH i potporu njihovim aktivnostima.

Ministar Ljubić se zahvalio na čestitkama i rekao da tokom svog mandata na čelu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH očekuje partnersku i uspješnu suradnju sa Misijom OESS-a u BiH. Istaknuvši do sada kvalitetnu potporu Misije OESS-a aktivnostima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, ministar Ljubić je izrazio spremnost Ministarstva da se ta uspješna suradnja nastavi.

Ministar Ljubić je informirao veleposlanika Burtona o tijeku priprema za predstojeću donatorsku konferenciju planiranu za 24. travanj 2012. godine, čij je domaćin Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a koja ima za cilj osiguranje financijskih sredstava za realiziranje Regionalnog programa rješavanja problema izbjeglih osoba

Veleposlanik Burton je izrazi spremnost Misije OESS-a u BiH da pruži svu neophodnu potporu Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH u pripremi predstojeće donatorske konferencije. On je naglasio da je upravo uspješna regionalna suradnja pravi put za rješavanje pitanja povratka u BiH i regiji.

Tokom današnjeg susreta sugovornici su razmjenili mišljenja i o ostalim pitanjima iz nadležnosti Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.