Saopćenja

Ministar Ljubić razgovarao s veleposlanikom Republike Turske u BiH

15.3.2012


Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Damir Ljubić primio je danas u Sarajevu veleposlanika Republike Turske u BiH Ahmeta Yildiza, koji mu je čestitao na imenovanju i poželio uspjeh u daljnjem radu.

Zahvalivši se na čestitkama, ministar Ljubić je upoznao veleposlanika Yildiza o prioritetima rada Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH u narednom periodu. On je naglasio da je Vijeće ministara BiH već iskazalo opredjeljenje ka ispunjenju uvjeta za članstvo u EU i NATO-u.

Ministar Ljubić je upoznao veleposlanika Yildiza o tijeku priprema za predstojeću donatorsku konferenciju planiranu za naredni mjesec.

„Veliki uspjeh je već postignut, a to je politički dogovor da se pitanje povratka izbjeglih i raseljenih rješava zajedničkim naporima četiri zemlje regije i ja se nadam da će međunarodna zajednica prepoznati jedan novi kvalitet ponuđenih rješenja“, istaknuo je ministar Ljubić.

Veleposlanik Yildiz je rekao da je suradnja Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije jedan pozitivan iskorak u rješavanju pitanja povratka u regiji i naglasio spremnost Republike Turske da pruži potporu tim naporima.

Ministar Ljubić se zahvalio veleposlaniku Yildizu na dosadašnjoj pomoći Turske Bosni i Hercegovini, posebice potpori programima povratka izbjeglih i raseljenih.