Saopćenja

Susret Ljubić-Rexhepi: Zajednički nastup ka EU interes je obje zemlje

15.3.2012


Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić primio je danas u Sarajevu veleposlanika Republike Makedonije u BiH Ramija Rexhepija sa kojim je razgovarao o modalitetima unapređenju suradnje dvije zemlje.

Sugovornici su ocijenili da su bilateralni odnosi BiH i Makedonije dobri, te da se radi o dvije prijateljske zemlje između kojih nema otvorenih pitanja, ali da postoji prostor za daljnje unapređenje suradnje u svim oblastima.

Veleposlanik Rexhepi je istaknuo da Makedonija i Bosna i Hercegovina dijele iste aspiracije prema EU i NATO-u i da je to prostor gdje se može ostvariti zajednička suradnja. On je iskazao spremnost Makedonije da surađuje sa Bosnom i Hercegovinom u razvoju zajedničkih projekata u oblastima zaštite ljudskih prava, izgradnje kapaciteta lokalnih samouprava i suradnje sa iseljeništvom.

Ministar Ljubić je iskazao spremnost Bosne i Hercegovine da na europskom putu koristi iskustva Makedonije koja ima kandidatski status za članstvo u EU.

Veleposlanik Rexhepi je pozvao ministra Ljubića da što prije posjeti Makedoniju kako bi se moguća suradnja čim prije operacionalizirala.