Saopćenja

Ministar Ljubić razgovarao sa veleposlanikom Grčke u BiH

8.5.2012


Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić primio je danas novoimenovanog veleposlanika Republike Grčke u BiH gospodina Karolosa Gadisa.

Veleposlanik Gadis je izrazio zadovoljstvo što je imenovan u BiH kao predstavnik svoje zemlje,jer su po njegovim riječima zemlje zapadnog Balkana oduvijek bile predmet njegovog izrazitog interesa.Izrazio je spremnost za blisku suradnju i potporu Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice u svim pitanjima u kojima je njihova pomoć moguća.

Ministar Ljubić se zahvalio veleposlaniku na njegovu učestvovanju na Donatorskoj konferencije,te se kratko osvrnuo na samu konferenciju i njene rezultate. Ministar Ljubić je naglasio da pozitivna atmosfera koju je na neki način kreirala sama konferencija,mora biti iskorištena na najbolji mogući način kako bi se pitanje izbjeglica konačno riješilo.

Informirao je veleposlanika Gadisa o trenutnim aktivnostima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.U tijeku sastanka veloposlanik je upoznat sa tekućom problematikom u ministarstvu te planovima u narednom periodu.

Ministar Ljubić se zahvalio veleposlaniku Gadisu na njegovom posjetu te se zahvalio potpori koju Republika Grčka pruža Bosni i Hercegovini.