Saopćenja

SAOPĆENJE ZA JAVNOST povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji u Bosni i Hercegovini

14.5.2012

Generalna skupština Ujedinjenih Naroda je 1993. godine proglasila 15. svibanj Međunarodnim danom obitelji (Rezolucija 47/237) s ciljem podizanja svijesti o pitanjima obitelji , a u svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994. godine pod sloganom "Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece" kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva.

Agencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine pri Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji želi apelirati na sve države da sačuvaju obitelj kao temelj za zdravo društvo.
 
Ubrzani tempo života ne ostavlja dovoljno vremena da jedni drugima uputimo toplu riječ ili pogled, dovoljno pažnje i razumijevanja. Članovi obitelji često nemaju ni vremena ni uvjeta da se razvijaju u zajedništvu i toleranciji. Važni su postali novac i moć, a nevažni roditelji, braća, sestre, djeca, bake, djedovi... Ali svi su oni važni u razvoju osobnosti pojedinca. Slika obitelji se pod utjecajem društvenih promjena i suvremenog načina života znatno izmjenila. Upravo zbog toga, želimo poslati poruku da je usprkos naznačenim problemima potrebno očuvati toplinu, zajedništvo, ljubav među svim članovima obitelji.

Proslavite i vi ovaj dan i provedite ga sa svojim najdražima. Podsjetite se na ono šta vas veže, šta vas raduje, šta dijelite i šta još možete učiniti jedni za druge.

"Obitelj je domovina srca." (Giuseppe Mazzini)