Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice mr. sc. Damir Ljubić i predstavnik Vlade NR Kine veleposlanik Wang Fuguo potpisali su danas sa notu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade NR Kine o nepovratnoj financijskoj pomoći

27.9.2012


Ministar za ljudska prava i izbjeglice mr. sc. Damir Ljubić i predstavnik Vlade NR Kine veleposlanik Wang Fuguo potpisali su danas sa notu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade NR Kine o nepovratnoj financijskoj pomoći u skladu sa Sporazumu o ekonomskoj i tehničkoj suradnji između Vlade NR Kine i Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine od 29.12.2005. godine. NR Kina narodu Bosne i Hercegovine će dodijeliti pomoć u poljoprivrednoj opremi i strojevima, te medicinskoj opremi u vrijednosti cca 7 miliona KM.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Ministarstvo za civilne poslove će utvrditi kriterije o načinu na koji će ova oprema biti distribuirana krajnim korisnicima. Kineska strana se obvezala dati i tehničku pomoć za montažu i testiranje opreme te obuku bh osoblja za rukovanje doniranom medicinskom opremom.

Ministar Ljubić se u ime naroda BiH zahvalio veleposlaniku Fuguo i kineskoj vladi i narodu za donaciju koja ima veliki značaj posebno za povratničku populaciju.

Sarajevo; 27.09.2012. godine