Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH mr.sc. Damir Ljubić primio je danas u svom uredu gospođu Ninu Suomalainen zamjenicu šefa misije OSCE-a u BiH i gospodina Andrewa Mayne predstavnika UNHCR-a za BiH.

24.10.2012


Na početku sastanka ministar je poželio dobrodošlicu i iskazao svoje zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa ove dvije značajne organizacije koje su zajedno sa ministarstvom učestvovale i dalje učestvuju u mnogim projektima na području BiH.

Diskutiralo se o postojećim projektima i planovima ministarstva. Najvažnija tema današnjeg sastanka je bila Regionalni stambeni projekat te njegova implementacija. Razgovaralo se o do sada obavljenim sastancima i predloženim planovima implementacije. Predstavnici OSCE-a i UNHCR-a su iskazali spremnost njihovih organizacija da se stave na raspolaganje i pruže njihovu pomoć u svim područjima rada u kojima je to moguće,kako bi se razvili efikasni mehanizmi za sprovođenje ovoga veoma bitnog programa.

Ministar se zahvalio na ponuđenoj pomoći te je obavijestio cijenjene goste da je ministarstvo u procesu pripreme potrebne dokumentacije i protokola o implementaciji Regionalnog programa,također ih je obavijestio da će biti informirani o zahtjevima i potrebama u skorom roku.

Dogovoreno je da se u narednom periodu organizira još jedan prijem kako bi se detaljnije moglo razgovarati o otvorenim pitanjima.