Saopćenja

Ministar Damir Ljubić posjetio Brčko i Bijeljinu

23.6.2014

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić, posjetio je Brčko i Bijeljinu, gdje je sa gradonačelnicima razgovarao o aktualnoj situaciji nakon katastrofalnih poplava i stupnju oštećenja obiteljskih domova na području ovih gradova.


Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić, posjetio je Brčko i Bijeljinu, gdje je sa gradonačelnicima razgovarao o aktualnoj situaciji nakon katastrofalnih poplava i stupnju oštećenja  obiteljskih domova na području ovih gradova.

Gradonačelnik Brčko Distrikta Anto Domić informirao je ministra Ljubića o intenzitetu svih nepogoda koje su zadesile ovu lokalnu zajednicu i razini šteta koje se procjenjuju prema metodologiji Svjetske banke i UN-a. Tijekom sastanka razgovarano je o brzini i intenzitetu obnove u smislu završetka pripremnih radnji u što kraćem roku kako bi ljudi do zime bili smješteni u nove domove. Gradonačelnik Domić je ocijenio da je potreban integralni proces upravljanja krizama u vezi zaštite od poplava i elementarnih nepogoda kako bi s jednog mjesta mogli koordinirati svim aktivnostima te izbjeći izvjesna iznenađenja koja su se u ovom razdoblju dogodila.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić upoznao je ministra Ljubića trenutačnom situacijom u bijeljinskoj regiji, te naporima koje lokalna vlast čini kako bi normalizirala život stanovnika Bijeljine nakon poplava.

Ministar Ljubić je potvrdio da je zajednička intencija da se čim prije iznađe način i model pružanja pomoći, kako bi se većina stanovništva vratila u svoje domove. Ministar je naglasio da se mora osigurati potpuna koordinacija između međunarodnih organizacija koje rade konkretnu implementaciju na terenu, te državnih, entitetskih i lokalnih institucija, kako bi se uskladile različite projektne aktivnosti i postigli optimalni efekti na terenu.