Saopćenja

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je sa 30.000 KM pomoglo izgradnju Razvojno-preduzetničkog centra u povratničkom naselju Tarevci u Općini Modriča,u koji su uselile tri firme i uposleno desetak novih radnika.

17.6.2009

„U okviru ovoga centra, koji je izgrađen u sklopu projekta Strateško jačanje razvojno-preduzetničkih centara u sjeveroistočnoj BiH, smješteno je ukupno 12 malih firmi sa 170 uposlenih. Osim razvojne komponente, ovaj centar je veoma važan za povratničku populaciju“, kazao je izvršni direktor Nezavisnog biroa za razvoj Modriča Enver Sarvan prilikom uručivanja zahvalnice ministru za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safetu Haliloviću.
Ministar je kazao kako je zadovoljan što je Ministarstvo na čijem je čelu pomoglo u izgradnji Centra u Modriči, koji ima značajnu ulogu u održivom povratku.
 
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH će i u narednom periodu nastojati, osim izgradnje domova povratnicima, što više sredstava ulagati u održivi povratak.
 
Nezavisni biro za razvoj (NBR) Modriča dodijelio je Ministartsvu za ljudska prava i izbjeglice BiH zahvalnicu za učešće u finansiranju izgradnje Razvojno-preduzetničkog centra u povratničkom naselju Tarevci u Općini Modriča.
 
Kabinet minsitra