Saopćenja

Od raspoloživih 9.998.693 KM budžetskih sredstava za oporavak i razvoj Srebrenice, do sada je ugovoreno radova i usluga u iznosu od 8.534.381 KM

3.7.2009

Od raspoloživih 9.998.693 KM budžetskih sredstava za oporavak i razvoj Srebrenice, do sada je ugovoreno radova i usluga u iznosu od 8.534.381 KM, rečeno je tokom današnjeg sastanka u Sarajevu ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safeta Halilovića u svojstvu predsjednika Komisije za praćenje provedbe javnih nabavki i utroška finansijskih sredstava po Programu oporavka i razvoja Općine Srebrenica sa načelnikom Općine Srebrenica Osmanom Suljićem i članovima Nadzornog tijela za realiziranje ovog projekta.
 
Tokom sastanka konstatirano je da je značajno unaprijeđeno realiziranje Operativnog plana i da bi do kraja oktobra ove godine trebala biti završena glavnina projekata, čime bi bili stvoreni uvjeti za traženje novih sredstava za Srebrenicu iz budžeta BiH za 2010. godinu.
 
Na ovom sastanku analizirani su svi pojedinačni aspekti iz Operativnog plana za Srebrenicu koji se odnose na posebne programe iz oblasti visokogradnje, niskogradnje, obnove infrastrukture, obrazovanja, pomoć grupama sa posebnim potrebama, nabavke opreme, namještaja i vozila za Dom zdravlja, Komunalno preduzeće, Dom kulture, podršku malim i srednjim preduzećima, pomoć poljoprivrednim proizvođačima.
 
Učesnici sastanka konstatirali su da se odavno izašlo iz administrativne faze realiziranja Programa i da na terenu traju konkretni radovi u svakoj oblasti iz Operativnog plana.
 
Kabinet ministra