Saopćenja

Oproštajna posjeta švicarskog ambasadora Maurera

27.7.2016

Ambasador Švicarske Heinrich Maurer danas se tokom oproštajnog susreta sa ministricom za ljudska prava i izbjeglice BiH Semihom Borovac zahvalio na uspješnoj saradnji koja je ostvarena na realizaciji Regionalnog stambenog programa te Projekta migracije i razvoj čija provedba treba imati direktan odraz na smanjenje siromaštva i ekonomski rast u našoj zemlji.

Ministrica Borovac se zahvalila ambasadoru Maureru i Vladi Švicarske za značajna sredstva i napore koje ulaže kroz konkretne projekte podrške i pomoći Bosni i Hercegovini, a čiji rezultati su itekako mjerljivi i vidljivi na terenu. 

Ambasador Maurer je naglasio da je njegova zemlja, u proteklih dvadeset godina uspješne saradnje sa BiH, pokazala svoju predanost napretku Bosne i Hercegovine i istinsko prijateljstvo. Također, on je izrazio i uvjerenje da će takva saradnja biti nastavljena i u budućnosti na dobrobit obje zemlje. Dodao je i kako će zahvaljujući strateškim dokumentima Švicarske za naredni četvorogodišnji period saradnja biti nastavljena naročito u segmentu migracija i razvoja, kao oblasti koja će biti prioritet u saradnji sa BiH.