Saopćenja

Hoću.ba Forum omladinskih lidera, 25. i 26.10.2016. godine

24.10.2016

Otvaranje Foruma i izjave za medije: utorak 25.10. u 11:45, Bijela sala Parlamenta BiH

Munja Inkubator u partnerstvu sa Ministarstvom ljudskih prava BiH i partnerima povodom 1. godišnjice vodeće info platforme za osnaživanje mladih Hoću.ba organizira dvodnevni skup pod nazivom Forum omladinskih lidera. Forum će okupiti 60 mladih lidera iz cijele BiH. Cilj Foruma je da dodatno razvije liderske vještine mladih, potrebne i za snažniju aktivnu ulogu u društvu i kao preduslov za zaštitu svojih prava, kao i veću šansu za nalaženje posla. Pored tog edukativnog aspekta, Forum je prilika za umrežavanje, razmjenu iskustava, ali i kreiranje plana kako će kroz platformu Hoću.ba uticati na svoje vršnjake da se aktiviraju, koriste razne programe za razvoj vještina i upoznaju sa svojim pravima.

Pored pokroviteljstva Ministarstva ljudskih prava BiH partneri Foruma i Hoću.ba platforme su i: Agencija za rad i zapošljavanje BiH, Švicarska ambasada i njihov program Marketmakers, Francuska Ambasada, Američka trgovinska komora, Telemach, Ekopak, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Balkan Trust for Democracy i dr.).

Šta je Hoću.ba info platforma?

  • Munja Inkubator na osnovu više od 10 godina iskustva u omladinskom informativnom radu kreirao je Hoću.ba u oktobru/listopadu 2015. godine. Danas je to vodeća info platforma za osnaživanje mladih koja je u prvih 11 mjeseci postigla slijedeće rezultate: 
    • 3.239 objavljenih korisnih informacija, prilika za mlade i inspirirajućih priča
    • 281.452 različitih posjetitelja
    • 1.013.523 pregleda stranica
    • 70.245 aktivnih korisnika na društvenim mrežama 
    • 170 Hoću.ba vijesti u elektronskim medijima (TV i radio stanice)
  • U augustu Hoću.ba je dobila i nominaciju za European Youth Award u kategoriji „Aktivizam“.