Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović jučer je poslije podne prisustvovao tehničkom prijemu izvedenih radova na izgradnji puta Srebrenica-Sućeska

18.7.2009

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović jučer je poslije podne prisustvovao tehničkom prijemu izvedenih radova na izgradnji puta Srebrenica-Sućeska, vrijednih 1,3 miliona KM što je polovina ukupnih sredstava odobrenih za projekat niskogradnje u okviru Operativnog plana oporavka i razvoja Srebrenice.
 
Ministar Halilović je podsjetio da je iz državnog budžeta za oporavak i razvoj Srebrenice osigurano deset miliona KM i da bi do kraja oktobra ove godine trebala biti realizirana glavnina projekata iz oblasti visokogradnje, niskogradnje, obnove infrastrukture, obrazovanja, pomoć grupama sa posebnim potrebama, podrška malim i srednjim preduzećima, pomoć poljoprivrednim proizvođačima, nabavka opreme za Dom zdravlja, Komunalno preduzeće, Dom kulture.
 
„Upravo smo ovih dana uputili zahtjev Ministarstvu finansija i trezora BiH za prijenos blizu 1,2 miliona KM za projekte niskogradnje i izgradnje i obnove komunalne i socijalne infrastrukture u Općini Srebrenica“, kazao je ministar Halilović.
 
Prema njegovim riječima, za asfaltiranje lokalnog puta Dobrak-Nogačevići-Rađenovići odobreno je 720.559 KM, za izgradnju vodovoda Memorijalni centar Potočari-Žuti most 294.368 KM, za izgradnju puta za povratničko naselje Pećišta 140.000 KM, te uličnu rasvjetu u naselju Dobrak 43.442 KM.

Kabinet ministra