Saopćenja

Borovac-Mominah: Ubrzati obnovu povratničkih domova kroz kreditnu liniju Saudijskog fonda

17.1.2017

Semiha Borovac, ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, danas je u Sarajevu održala radni sastanak sa ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u našoj zemlji Hanijem Abdullahom Mominahom. 

Glavna tema sastanka bila je realizacija kreditne linije Saudijskog fonda, a kojom je planirana izgradnja i obnova 901 objekta za rješvanja stambenog pitanja izbjeglih i interno raseljenih osoba u našoj zemlji. 

Naglašeno je kako će u narednom periodu biti intezivirana komunikacija između predstavnika Saudijskog fonda i institucija BiH kako bi se ubrzala realizacija ove kreditne linije, a time i izgradnja i obnova povratničkih domova. Istaknuto je kako se hitno mora riješiti pitanje naplate po osnovu već obavljenih građevinskih radova, što se u prethodnom periodu nametnulo kao problem u nekoliko slučajeva. 

Ministrica Borovac se ambasadoru Mominahu zahvalila na razumijevanju kao i ličnom angažmanu i opredjeljenosti u cilju jačanja saradnje Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije.