Saopćenja

Sredinom narednog mjeseca u Mostaru će biti održan sastanak ministra za ljudska prava i izbjeglice dr. Safeta Halilovića i predstavnika povratničkih udruženja iz BiH

31.12.2009

Sredinom narednog mjeseca u Mostaru će biti održan sastanak ministra za ljudska prava i izbjeglice dr. Safeta Halilovića i predstavnika povratničkih udruženja iz BiH, na kojem će biti razgovarano o principima i kriterijima raspodjele budžetskih sredstava za povratak u 2010. godini, zakjučeno je danas na sastanku ministra Halilovića, predsjednice Unije za održivi povratak i integracije u BiH Mirhunise Zukić i pomoćnika ministra Marija Nenadića.

Tokom sastanka ramijenjene su informacije o realizaciji procesa povratka u ovoj godini, te istaknuto kako je potrebno intenzivirati saradnju Ministarstva i civilnog sektora, radi utvrđivanja stvarnih prioriteta povratnika u narednom periodu.

Zukić je podržala napore Ministarstva na osiguravanju značajnih sredatava za povratak u 2010. godini, uz očekivanja da će sredstva biti realizirana u najkraćem roku i dodijeljena stvarnim povratnicima.

Kabinet ministra