Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice dr. Safet Halilović krajem sedmice je povratnicima u zvorničkoj mjesnoj zajednici Jošanica predao na upotrebu novoizgrađeni most, a u Kozarskoj Dubici je uručio ključeve 12 obnovljenih kuća povratnicima Bošnjacima u ovu Opštinu

24.1.2010

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je u izgradnju mosta investiralo 50.000 KM, a u obnovu kuća  250.000 KM.

Prema riječima ministra Halilovića,  Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH  je u posljednje dvije godine u projekte obnove kuća povratnika u Zvorniku, sanaciju infrastrukture i održivi povratak uložilo više od dva miliona KM.

Ministar Halilović je u Kozarskoj Dubici ključeve obnovljenih kuća uručio povratnicima Ibrahimu Litriću, Muharemu Šekiću, Jasmini Velagić, Suadu Mujagiću, Alagi Puriću, Sakibu Spahiću, Rasimu Ogorincu, Edhemu Kalabiću, Muniri Hašić, Ibrahimu Krivdiću, Abdulahu Duljkoviću i Hasanu Nizamu.

Tokom posjete ovim dvjema općinama, ministar Halilović je sa njihovim čelnicima i predstavnicima udruženja povratnika razgovarao o dosadašnjoj realizcaiji pomoći koju je finansiralo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, te prioritetima u oblasti povratka i održivog povratka u ovoj godini.

Kabinet ministra