Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović danas je u Opštini Sokolac uručio ključeve 13 obnovljenih kuća povratnika Bošnjaka na području ove Opštine, za što je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 350.000 KM.

9.2.2010

Ključeve obnovljenih kuća dobili su povratnici u Knežinu Meho Duraković, Muniba Duraković, Ibrahim Duraković, Ramiza Lončar, Asim Pačariz, Avdo Rizvanović i Fehim Vručak, te Murat Demirović povratnik u naselje Margetići, Abid Konaković i Osman Šenderović povratnici u Ćavarine, Zlatka Selimović povratnica u Kaljinu, Hasan Topalović povratnik u Nehoriće i Ahmet Zahiragić povratnik u naselje Bjelosavljevići.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je u okviru zajedničkih projekata (ZP09) izdvojilo 370.000 KM za obnovu komunalne i socijalne infrastrukture, te 150.000 KM za obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika Bošnjaka na područje Opštine Sokolac.

U okviru zajedničkih projekata (ZP08) Ministarstvo je izdvojilo 40.000 KM za sanaciju puta Kopljevići-Ketanovići i puta za Mičivode.

Kabinet ministra