Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović i njegov zamjenik Slavko Marin uručili su danas u Bugojnu ključeve za 11 obnovljenih kuća povratnika Hrvata, za što je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH u okviru zajedničkih projekata (ZP08) izdvojilo 250.000 KM.

28.5.2010

„U Bugojnu je do sada obnovljeno više od 2.200 stambenih jedinica povratnika, a za rekonstrukciju su prijavljene još 373 porodice. Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je u okviru zajedničkih projekata (ZP09 i ZP10) osiguralo dodatnih 410.000 KM za obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika Bošnjaka i Hrvata u Općini Bugojno “, kazao je ministar Halilović i dodao kako je za obnovu komunalne i socijalne infrastrukture Ministarstvo izdvojilo 80.000 KM.

Ukupno je Ministarstvo u posljednje vrijeme za obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika i rekonstrukciju komunalne i socijalne infrastrukture u Općini Bugojno izdvojilo 740.000 KM.

Tokom razgovora ministra Halilovića  sa čelnicima Općine Bugojno i povratnicima konstatirano je da je, uz rekonstrukciju individualnih stambenih jedinica, veoma važno povratnicima osigurati uslove za ostanak u njihovim obnovljenim domovima, što se prije svega odnosi na zapošljavanje.

Kabinet ministra