Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović, njegov zamjenik Slavko Marin i načelnik općine Novi Travnik Refik Lendo danas su u ovoj općini uručile ključeva za 20 obnovljenih stambenih objekata povratničkih porodica u sela Đakovići, Ruda i Donje Pećine, za koje je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH osiguralo blizu pola miliona KM.

17.9.2010

Čelnici Ministarstva i općine Novi Travnik su istaknuli kako je posebno važno da je ovih 20 stambenih jedinica obnovljeno u okviru projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja.

Ministar Halilović je kazao da je ranije, sredstvima koje je osiguralo Ministarstvo kroz CEB projekat, obnovljeno 35 individualnih stambenih jeidnica povratnika na području općine Novi Travnik, te da su izdvojena sredstva za obnovu još 54 povratničke kuće.

U posljednje vrijeme, Ministarstvo je za obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika u ovoj općini, rekonstrukciju komunalne i socijalne infrastrukture, elektrifikaciju i održivi povratak izdvojilo oko 4,2 miliona KM.

Kabinet ministra