Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović i načelnica opštine Bosanski Novi /Novi Grad Snježana Rajilić uručili su danas ključeve za 14 obnovljenih stambenih jedinica povratnika bošnjačke nacionalnosti u ovoj opštini, za čiju je obnovu Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 250.000 KM.

22.9.2010

U okviru zajedničkih projekata (ZP09 i ZP10) izdvojeno je dodatnih 470.000 KM za rekonstrukciju individualnih stambenih objakata povratnika na području ove opštine.

„Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je, putem državne Komisije za izbjeglice i raseljene osobe, u posljednje vrijeme za obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika i održivi povratak u ovoj opštini izdvojilo 1,163.000 KM“, kazao je ministar Halilović.

Tokom razgovora sa povratnicima, ministar Halilović je rekao da je Ministarstvo ove godine, uz kontinuiranu pomoć u obnovi povratničkih domova, višestruko veća sredstava nego ranijih godina usmjerilo u održivost povratka.

„Iz državnog budžeta za 2010. godinu, za obnovu komunalne infrastrukture u povratničkim naseljima na području opštine Bosanski Novi/Novi Grad izdvojili smo 145.000 KM“, kazao je ministar Halilović i podržao povratnike u njihovim zahtjevima za veća ulaganja u zapošljavanje i samozapošljavanje.

Kabinet ministra