Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović posjetio je povratnička naselja u općini Bosanski Brod, gdje je obišao tri dionice asfaltiranog puta u naselju Gornje Kolibe, za što je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 80.000 KM.

23.9.2010

Tokom razgovora sa ministrom Halilovićem, predsjednik Mjesne zajednice Kolibe Alija Karić i predsjednik Udruženja povratnika Refik Mehičkić kazali su kako su izuzetno zadovoljni završenim radovima na asfaltiranju više od dva kilometra lokalnog puta.

Posebno su zadovoljni brzinom završetka ovog posla, jer su od maja ove godine, kada su odobrena sredstva, do septembra završene sve prilično složene procedure i puštene u promet tri dionice lokalnog puta, što je primjer efikasne prakse u implementaciji povratničkih projekata.

Inače, Minstartsvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je u posljednje vrijeme, putem državne Komisije za izbjeglice i raseljene odobe, za zajedničke projekte obnove individualnih stambenih objekata povratnika, rekonstrukciju komunalne i socijalne infrastrukture, elektrifikaciju i održivi povratak na području općine Bosanski Brod izdvojilo 2,063.850. KM.

Kabinet ministra