Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović u pratnji načelnika opštine Zvornik Zorana Stevanovića prisustvovao je danas u zvorničkom naselju Kučić Kula završetku radova na elektrifikaciji ovog i još 18 povratničkih naselja, odnosno priključenju na elektro-mrežu 130 korisnika.

24.9.2010

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je u ovaj projekat uložilo 78.000 KM, te dodatnih 44.000 KM za elektrifikaciju još tri povratnička naselja na području opštine Zvornik.

Ministar Halilović je tokom boravka u ovoj opštini posjetio i izvođače radova na asfaltiranju lokalnog puta Snagovo-Crni Vrh. Za ovaj projekat, koji je u završnoj fazi, Ministartsvo je izdvojilo 250.000 KM.

Također, ministar je posjetio i zrorničko naselje Jusići, gdje je u toku završetak radova na obnovi vodovoda, koju je finansiralo Ministartsvo za ljudska prava i izbjeglice BiH sa 150.000 KM.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je u posljednje vrijeme, putem državne Komisije za izbjeglice i raseljene osobe za obnovu individaulnih stambenih jedinica povratnika, rekonstrukciju komunalne i socijalne infrastrukture, elektrifikaciju i održivi povratak na području opštine Zvornik izdvojilo 4,534.600 KM, a u okviru CEB projekta uloženo je 769.000 KM.

Kabinet ministra