Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović, direkktor Fonda za povratak BiH Mlađen Božović i načelnik opštine Bosanski Brod Milovan Čerek uručili su danas ključeve za 24 obnovljene stambene jedinice povratnika, za čiju je rekonstrukciju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 560.000 KM.

26.11.2010

„Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je u posljednje vrijeme za rekonstrukciju individualni stambenih jedinica povratnika, obnovu komunalne i socijalne infrastrukture, elektrifikaciju povratničkih naselja i održivi povratak na području opštine Bosanski Brod uložilo više od dva miliona KM“, kazao je ministar Halilović.

Tokom razgovora povratnici su ministra Halilovića informirali da je osnovni problem održivosti povratka na području opštine Bosanski Brod nezaposlenost, te nemogućnost samozapošljvanja, jer im nedostaju poljoprivredne mašine, stočni fond i pomoćni objekti.

Ministar Halilović kazao je kako je opština Bosanski Brod jedna od najefikasnijih opština u realizaciji projekata pomoći povratnicima, koje finansira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. 

Kabinet ministra