Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiHdr. Safet Halilović posjetio je danas općinu Žepče, gdje je sa načelnikom ove općine Matom Zovkom i predsjedavajućim Općinskog vijeća Muhamedom Jusufovićem prisustvovao završetku projekta pripreme zemljišta i nabavke sadnog materijala za proizvodnju malina, za koji je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH iz ovogodišnjeg budžeta izdvojilo 50.000 KM.

16.12.2010

„Poseban značaj ovog projekta je sto će za 64 povratničke porodice osigurati održivi povratak, kroz izvozno orjentiranu proizvodnju malina“, kazao je ministar Halilović i odao priznanje lokalnim vlastima za brzu i efikasnu realizaciju ovog projekta.

U općini Žepče je realiziran i projekat obnove dvije zgrade zajedničkog stanovanja, za koji je Ministarstvo izdvojilo 150.000 KM. Na području ove općine u okviru CEB projekta obnovljene su tri stambene jedinice za korisnike kolektivnih centara. U toku je realizacija dva projekta obnove komunalne i socijalne infrastrukture, finansirana iz ovogodišnjeg budžeta Ministarstva.

Ministar Halilović je danas posjtio i općinu Maglaj, gdje je prisustvovao završetku radova na obnovi dijela puta Novi Šeher-Strupina, za što je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 20.000 KM.

Ministarstvo je u posljednje vrijeme u obnovu stambenih jedinica povratnika, rekonstrukciju komunalne infrastrukture i održivi povratak na području općine Maglaj uložilo 1,165.000 KM, dok je u okviru CEB projekta uloženo 356.000 KM.

Kabinet ministra