Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović, u prisustvu zamjenika načelnika opštine Višegrad Vinka Droce i predsjednika Skupštine opštine Bilala Memiševića, uručio je danas ključeve za deset obnovljenih stambenih jedinica povratnika bošnjačke nacionalnosti, za koje je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 300.000 KM.

23.12.2010

Ključeve su dobili Meho Ahmetspahić, Omer Kapetanović, Enes Hubić, Rasim Havić, Nazif Dudojević, Mevsud Poljo, Ešref Ramić, Nezir Gušo, Ajša Demir i Adil Kos.

„Ovo je jedan od 16 projekata pomoći povratnicima u opštini Višegrad za koje je Ministarstvo izdvojilo u posljednje vrijeme 2,660.000 KM, a putem CEB projekta osiguralo je dodatnih 1,230.000 KM“, kazao je ministar Halilović i dodao da su ova sredstva uložena u obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika, sanaciju komunalne infrastrukture, elektrifikaciju povratničkih naselja i održivi povratak.

Povratnici su, tokom razgovora, informirali ministra Halilovića o njihovim prioritetnim potrebama, koje se, prije svaga odnose na zapošljavanje i samozapošljavanje.


Kabinet ministra