Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović posjetio je danas Drvar, gdje je sa načelnicom ove općine Ankom Papak-Dodig povratnicima uručio ključeve 12 obnovljenih stambenih jedinica, za koje je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice izdvojilo 250.000 KM.

1.2.2011

U obnovljene domove uselile su porodice Veselije Papak, Milke Šipka, Radomira Šobata, Đure Bauka, Slaviše Bašića, Gorana Bajića, Rose Grujić, Slavice Štrbac, Zorana Rodića, Nikole Jelića, Nikole Raduna i Dragana Rodića.

„O 2008. do 2010. godine Ministarstvo je u projekte pomoći povratnicima u općini Drvar uložilo više od 3,3 miliona KM. Polovina sredstava uložena je za u sanaciju osam stambenih zgrada, u kojima stanove imaju 123 korisnika“, kazao je ministar Halilović.

Tokom razgovora čelnici općine Drvar i povratnici informirali su ministra Halilovića o veoma malom broju zaposlenih pripadnika povratničke populacije, te apelirali na sve nivoe vlasti u BiH da pomognu u ponovnom pokretanju, posebno drvne industrije u ovom, izuzetno šumom bogatom području. 

Kabinet ministra