Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjelice BiH dr. Safet Halilović posjetio je Teslić gdje je sa načelnikom ove opštine Savom Kasapovićem uručio ključeve za 11 obnovljenih stambenih jedinica povratnika, u čiju je rekonstrukciju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH uložilo 300.000 KM.

15.4.2011

Ključeve su dobili Hajrudin Efendić, Senija Garić, Redžo Hajdarević, Nevzet Haušić, Ramo Iriškić, Sulejman Jeterić, Zikret Kapić, Husein Kopić, Alem Redžić, Safet Selimanović i Mirsad Spahić.

„Od 2008. do 2010. godine Ministarstvo je, uključujući i projekat CEB, za obnovu stambenih jedinica povratnika, elektrifikaciju povratničkih naselja, rekonstrukciju komunalne i socijalne infrastrukture i održivi povratak u opštini Teslić izdvojilo blizu 2,5 miliona KM. Na području ove opštine realizirano je ili je u toku realizacija 15 projekata, od kojih se većina odnosi na stvaranje uslova za održivi povratak“, kazao je ministar Halilović.

Ministar Halilović je posebno istaknuo projekat rekonstrukcije stambene zgrade sa 18 stambenih jedinica za zbrinjavanje osoba iz alternativnog i kolektivnog smještaja , vrijedan 500.000 KM.

Z
a obnovu devastiranih stambenih jedinica u opštini Teslić prijavile su se 472 porodice sa 1.824 člana. 

Kabinet ministra